iyihaber.com

Size iyi haber var!

Haberler

İsa Mesih'in Ölümünden bana ne?


İsa ile birlikte iki haydutu da çarmıha gerdiler.  Ancak İsa Mesih'in çarmıh üzerindeki ölümünü onların ölümünden farklı kılan bir sebep vardı.

Kutsal Kitap'a göre her insan günahlıdır. Başlangıçta ilk yaratılan ve dolayısı ile tüm insan soyunun temsilcisi olan Adem, Tanrı'nın ölürsün diyerek uyardığı söze itaatsizlik etti. Bu olayın sonucunda günahlı olan insanın kutsal olan Tanrı'ya ulaşmasının, O'nunla yeniden ilişki kurarak o eşsiz bereketi yeniden yaşamasının tek yolu günahın ortadan kalkmasıdır.

Ancak insan soyunun yapabileceği hiçbir iyi iş ya da güzel davranış bunu sağlayamaz, çünkü hiçbir şey Tanrının gözünde lütuf bulabilecek derecede değerli olamaz. Bunu ancak Tanrı'nın kendisi yapabilir. Bu nedenle Tanrı insan soyuna bir fırsat daha vermenin planını hazırlayarak atamız İbrahim'le bir antlaşma yapmıştır. Tanrı bu antlaşmayla daha çocuğu olmayan İbrahim'e soyunu yıldızlar gibi, kum taneleri çoğaltacağı konusunda vaatte bulunmuştur. Gün gelmiş vaat gerçekleşmiş ve İsrail ortaya çıkmıştır (Bu gün devlet olarak karşımıza çıkan İsrail'den bahsetmiyoruz) ve bu vaatten doğan halk kendi içsel günahı nedeniyle her ne kadar istemese de yinede Tanrı'nın kurallarını yerine getirmeye çalışarak ve en azından Tanrı gerçeğinin ne olduğunu bilerek yaşamaya çalışmıştır.

Tanrı zaman içinde peygamberler aracılığı ile emirlerini onlara iletmiş ve yasaya uymalarını ancak tek başına yasaya uymanın değil gelecekte gelecek olan kurtarıcıya iman etmeleri şartıyla kurtulacaklarını onlara bildirmiştir. Bu bildiriş çeşitli dönemlerde ve gelecekte olacakların ayrıntılarını verir şekilde gerçekleşmiştir.

Bütün bu sürecin sonunda Allah'ın kelamı sözü aynen önceden bildirildiği ve planlandığı gibi beden almış ve bütün insan soyunun günahlarına kefaret etmek üzere kurban kuzusu gelmiş yazılmış olduğu gibi bütün insan soyunun ölüm acılarını çekerek çarmıha gerilmiş, ölmüş ölüler diyarına inmiş, üçüncü gün ölüler arasından dirilmiştir. Ölümüyle halkının günaha ölmesini ve dirilişi ile de halkının, yani bizlerin Tanrı ile barışmasını ve günahlarından kurtulup sonsuz bir yaşama kavuşmasını, yani aynı yaratılışın günaha düşüşten önceki bölümüne geri dönülmesini sağlamıştır.

Yukarıda da görüldüğü gibi aslında Mesih'in çektiği tüm acılar Görkemli yaratıcı tarafından önceden planmış, günahımızın ortadan kaldırılması için gerekli acılardır. Eğer Mesih bu acıları çekmese idi bizler Tanrı ile barışamazdık.

Sonuç olarak Kutsal Kitap ışığında açıkça söyleyebiliriz ki İsa Mesih önceden bildirildiği gibi çarmıha gerilmiş ve bütün bu acıları yaşamıştır bu nedenle Mesih'in kimin tarafından öldürüldüğünden çok neden öldürüldüğü önemlidir.

 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

Sayfa 6 - 22